Hitta den rätta

Artikel från Båtnytt


"Pereric tände på en Chaparral"
Så lyder överskriften till ett reportage om Pereric Bergren. Han är egentligen seglare, men slog till på en nästan ny Chaparral med V8.

I reportaget kan man bland annat läsa om Pererics tankar:

"- Jag var skeptisk till en början och hade svårt att se mig själv i en USA-båt. Men jag åkte ändå ut till Gåshaga där båten låg och kunde syna en amerikansk båt närmare för första gången. Det jag såg var en båt som var ganska snygg i linjerna. Och som dessutom hade en fin finsih och snygg inredning."

"- Det var verkligen lätt att falla för motorljudet. Men det var först när vi drog på ut mot Vaxholm som jag verkligen kände att detta var rätt. Båten planade upp otroligt lätt och gick påfallande mjukt och stadigt i sjön. Den var stabil i svängarna och rolig att köra. Dessutom satt jag bekvämt och i skydd bakom vindrutan."

Längre fram i artikeln kan man läsa:

"- Båten visade sig uppfylla alla förväntningar. Efter att ha kört åtskilligt och haft vänner, ungdomar och bekanta med ut på dagsturer långt ut bland skären, är Pereric fortfarande nöjd."

Pereric avslutar:

"- Så totalt sett tycker jag att denna 23-fotare är en utomordentlig båt, snygg, sjötålig och snabb. På topp klarar den hela 46 knop och ofta drar jag på mig sjöstället och sticker iväg när det är ruggigt väder. Den gångna säsongen körde jag ända fram till isläggningen i december.


Marinium Båstad All rights reserved©