Digitala instrument

"Instrumenteringen lyft till en ny nivå

Faria-instrumenten har bytts ut mot nya digitala teleflex-mätare.

 

Säkrare, tydligare, bättre!


Nya tider

En rejäl satsning på utveckling av instrumentering från Chaparral har resulterat i båtindustrins förmodligen modernaste och säkraste förarmiljö.

 

Mätarna är placerade i upphöjda aluminiumramar mot en mörk bakgrund. Detta ger en oöverträffad tydlighet.

Snabbt läser du av den information du behöver ögonblickligen, sedan kan du scrolla för att se till exempel bränsleflöde och oljetryck.

 

I sanningens namn har bil- och flygindustrin för länge sedan distanserat den lite mer gammalmodiga och traditionella båtbranschen. Även i moderna motorbåtar kan man finna en hel drös av mätare på instrumentpanelen, ofta utan någon speciell struktur och inte sällan i kombination med vippströmbrytare utan belysning, som även de verkar vara placerade där de råkat hamna.

 

LED - inga lampor som tar slut

Låt mörkret komma. Med den upplysta instrumenteringen, inklusive knapparna kör du säkert även efter skymningen.

 

Skulle det dessutom regna, kommer du att uppskatta att mätarna är kvävefyllda för att förhindra imma.

 

Anti-reflex

Naturligtvis hoppas vi mest på soliga dagar till sjöss. Anti-reflexbehandlat glas gör att du ser information från mätarna även när solen lyser direkt på dem.

Behandlingen gör också att mätarna är tåliga mot repor.

 

 Den nya instrumenteringen i Chaparral motorbåtar håller en standard som är sällsynt i motorbåtar för civilt bruk. Tydlighet och visuella prestanda är enastående, vilket ger hög säkerhet vid till exempel mörkerkörning. Samtliga knappar är bakgrundsbelysta för att minimera riskerna för misstag.

 


 

 Marinium Båstad All rights reserved©