Nordiska tillbehör

Amerikansk kvalitet och körglädje - på nordiska

Tillhör du den grupp av människor som gillar den överlägsna komforten och designen hos Chaparral, men som är osäker på att satsa på din drömbåt därför att du värderar nordiskt sätt att tänka när det gäller hur en båt ska byggas. Man ska kunna gå iland i fören och så vill man njuta av skönheten från teak, istället för de mattor som är så vanliga i amerikanska båtar. Om detta är definitiva krav, är alternativet då en slätstruken nordisk båt, utan sportsäten, wetbar och kylboxar?
Eller finns det en möjlighet att man kan få både ock?

Det brukar heta att man inte kan äta kakan och ha den kvar, men det gäller inte Chaparral motorbåtar. Sedan några år tillbaka har den svenska generalagenten lagt sig vinn om att kunna erbjuda nordiska tillbehör av hög kvalitet. Här följer några exempel:


Juni 10 086

 
Teakdurk
Visst är det stiligare med teakdurk. Amerikanska båtägare gillar mjuka mattor i sittbrunnen, sköna för fötterna visserligen och enkla att göra rena om de är av snap on-modell. I Sverige har däremot teak alltid haft en speciell plats i båtfolkets hjärtan. Bilden ovan visar en skön kombination av nordiskt och amerikanskt - en vacker teakdurk i en generös ljus vacker sittbrunn. Inga dystra mörkblå dynor på hårda bänkar. Här kommer du och dina vänner att trivas. En bastant wetbar och rejäla soffor där många kan umgås borgar för en skön livsstil ombord.  


Öppet stävräcke
Vår unika allemansrätt ger oss möjlighet att fritt knalla i land när andan faller på. I andra länder får man vackert hålla sig till hamnplatser och därför är det inte lika naturligt för icke-nordiska båttillverkare att inse fördelarna med en öppen pulpit. Chaparral har både öppna och stängda pulpitar beroende på båtmodell. Ovan Chaparral SSi 275 som levereras med öppet stävräcke direkt från fabrik. Modeller med stängd pulpit görs om i Sverige innan leverans om kunden så önskar.


Ankarspel i aktern
Ytterligare ett tillbehör som gör livet enklare. Ska båten gå i nordiska skärgårdar underlättar ett ankarspel i aktern när man ska lägga till i naturhamn. 


Juni 10 085     Juni 10 091


Det är enkelt att göra en Chaparral nordisk
Det finns fler nordiska tillbehör, till exempel en dieselvärmare som värmer skönt när luften blir kylig. Teak, ankarspel, öppen pulpit är ganska enkla åtgärder, åtminstone om man jämför med hur det skulle gå till om man försökte göra om en nordisk båt så att den matchar en Chaparral.


                                                Juni 10 088

Tillbaka


Marinium Båstad All rights reserved©