Chaparral SSi 275, testas av Vi Båtägare

Nya Chaparral SSi 275 fick bekänna färg i Vi Båtägare Nr 2 2008.
Här ett utdrag:

"Det är riktigt trevliga farkoster. Bra skrov, genomtänkt interiör och kvaliteten känns klart över medel. Som säsongens sista båt att testas plockade vi ut en Chaparral 275 SSi. En båt byggd för soliga dagar. Nu var det månadsskiftet oktober-november. Med mössan nerdragen över öronen och fingrarna stela av kyla är det svårt att finna den rätta känslan. Nu bjöd båten på så många positiva överraskningar att vädret spelade mindre roll."

Chaparral SSi 275 fick toppbetyg i Vi Båtägare
Det är alltid spännande när någon av våra motorbåtar testas och extra roligt blir det naturligtvis när herrar båtexperter tycker om våra båtar. Vi Båtägare uppmärksammade en viktig egenskap hos Chaparral motorbåtar, som man inte upptäcker på båtmässor och i utställningshallar: 
Motorbåtar från Chaparral går väldigt tyst! 

Så här skriver Vi Båtägare: 
"Gången är stadig och torr. Det ofta så irriterande stomljudet är så gott som obefintligt. Bra bullerisolering i motorrummet bidrar också till den trevliga ljudnivån."

Förarmiljö som imponerar
Våra konstruktörer har lagt ner ett stort arbete på att utarbeta en bra förarmiljö. Detta visade sig också ge utslag i testet. 

Vi citerar: 
"Förarplatsen får med beröm godkänt. Ställbar ratt och lätt avläst instrumentering ger alltid ett plus i kanten."

Även säten och inredning får goda vitsord:
"Inredningen är enkel, stilfull och genomtänkt. Jänkarna är duktiga på säten och soffor. Så även Chaparral. Det är välsytt och stoppningen är lagom hård."

Att Chaparral SSi 275 fick sig en duktig omgång...
... kan man läsa om på ledarsidan i samma tidning. Paul Bogatir som var ombord vid testtillfället delade med sig följande information om hur moderna motorbåtstester går till:
"Anders Jelving, ska tilläggas, är en jävel på att köra båt. Han gör allt för att den arma Chaparralen ska studsa i sjön, tappa greppet och visa vad den går för. Chaparral 275 SSi gör 47 knop (47,5 med passagerare) och det är som att sätta sig i en cabriolet utan säkerhetsbälten och bränna rakt ut på en frusen potatisåker i 90 kilometer i timmen."
Vi konstaterar tacksamt att, även under omständigheter såsom vilda 90 graders girar i 47 knop, gjorda av tuffa testförare, håller uppenbarligen Chaparral SSi 275 måttet.
 


Marinium Båstad All rights reserved©